Sådan finder du det rigtige foder til din kat 

forskellige former for kattefoder
Please follow and like us:

Der findes mange forskellige former for kattefoder, og det er en god ide, at du giver din kat det foder, som den har brug for. Det vil sige, at det er noget foder, der er lavet, så den kan få de vitaminer og mineraler, som den har brug for. Det er nemlig meget forskelligt, hvad det er. Nogle katte har brug for en ting, andre en anden. Det kommer blandt andet an på alder, race, og om de er steriliserede eller ej. I denne liste kan de se alle de ting, som du skal være opmærksom på, når du køber foder til din kat.  

Har du en racekat? 

Hvis du har en racekat, kan den have brug for speciel mad, der tager højde for de problemer, der kan ligge til lige præcis den race. Det kan for eksempel være problemer med pelsen, skelettet eller måske tænderne. På grund af avl er der nogle racekatte, der har de samme problemer. Der kan det være vigtigt at tage hensyn til dem med deres foder. Hvis din kats race ofte får problemer med knoglerne, vil der i dens mad ofte være tilsat ekstra kalk, som er med til at styrke skelettet. På den måde har man hele tiden mulighed for at hjælpe din kat til at få det bedst mulige helbred.  

Er din kat steriliseret eller kastreret? 

Hvis du ved, at du ikke vil have, at din hunkat får killinger, er det en god ide, at du får den steriliseret. På den måde kan du være sikker på, at du ikke pludselig bliver overrasket. Med en hankat er det lidt anderledes, der vælger man ofte at kastrere den, fordi det gør, at den strejfer mindre, og at I derfor kan få mere glæde af den. Når en kat bliver steriliseret eller kastreret, ændrer det dog på, hvordan dens krop er. Du har sikkert lagt mærke til, at de har meget nemmere ved at blive overvægtige. Det er derfor vigtigt, at du giver dem noget mad, der tager hensyn til det.  

Er din kat voksen eller er det en killing? 

Når du skal købe mad til din kat, er det selvfølgelig også vigtigt, at du ser på, om det er en voksen kat eller en killing, som du har. De har nemlig brug for vidt forskellig mad. Killingen har brug for mad, der tager hensyn til, at den er ved at vokse. Det er derfor en god ide, at du køber killingemad og ikke mad til voksne til den.  

Prøv forskellige typer af kattemad 

Katte kan være utroligt kræsne, når det kommer til mad. Hvis du ikke synes, at din kat får spist sin mad hurtigt nok, kan det være en god ide at prøve nogle forskellige andre mærker af kattemad. Nogen gange er det bare mærket, der skal udskiftes, for at katten vil tage for sig af det, som du serverer for den. Andre gange kan det skyldes noget andet – for eksempel at den fanger mange mus og lignende, som den spiser.